Ima li boljeg kraja tjedna, od finog domaćeg ručka i druženja s novim kolegicama i kolegama? Moglo bi se reći da nema. 😊 Upravo zato je Bernays, kako bi se Erasmus+ studenti što bolje i brže upoznali s novim gradom u kojem će provesti semestar, studente iz šest zemalja Europe odlučio upoznati s hrvatskom kuhinjom u poznatoj konobi na Gornjem gradu. Druženju s Erasmus+ studentima prisustvovali su i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Adrian Beljo te pročelnik Odjela za komunikacije dr. sc. Dejan Gluvačević.
Pročelnik Gluvačević je iskoristio priliku kako bi studentima otkrio pokoju zanimljivost o Zagrebu. No, ipak nije otkrio sve jer će Erasmus+ studenti uskoro imati priliku obići Grad Zagreb u ulozi turista i tako otkriti sve tajne hrvatske metropole. Ovakvim druženjima Bernays potiče studente da međusobno izmjenjuju iskustva, upoznaju hrvatsku kulturu ,kao i gastronomsku ponudu poznatu diljem Europe. Kako bi se reklo - uz dobar zalogaj nerijetko nastaju i najbolji trenutci. Zar ne? Studenti će tako i u sklopu kolegija Croatian language and literature imati priliku upoznati najvažnija obilježja brenda Hrvatske te dobiti raznolika znanja o hrvatskoj povijesti i kulturi.
Fotogaleriju koja govori najbolje o tome kako su se Erasmus+ studenti proveli na održanom druženju pogledajte na kraju ove vijesti.
Studenti iz šest zemalja Europske unije odlučili su ljetni semestar u ovoj akademskoj godini provesti u Hrvatskoj na Bernaysu, a njihove prve dojmove već smo prenijeli povodom Erasmus+ Welcome Day-a, o čemu možete pročitati ovdje.
Želiš li i ti provesti semestar u jednoj od zemalja članica Europske unije na studiju ili dinamičnoj stručnoj praksi? Otkrij sve čari sudjelovanja u Erasmus+ programu, saznaj sve o više od 15 partnerskih visokih učilišta diljem Europe i prijavi se za svoju avanturu.